Zbogom, laku noć ili dobro jutro – poučna priča

Jednog je pobožnog čovjeka pregazio automobil. U bolnici su mu rekli da će živjeti još samo nekoliko sati. Kako je njemu smrt bila prijelaz u vječnu slavu ostao je potpuno miran. Dozvao je obitelj da se oprosti.

Laku noć, draga ženo. Ti si mi bila dobra žena, kroz radost i žalost smo skupa prolazili. Mnogo puta sam u tvojim očima vidio radost koja me je bodrila. Uvijek sam te ljubio i cijenio. Laku noć draga moja, ujutro ću te opet vidjeti!

Laku noć, Maria,  moja najstarija kćeri. Bila si mi velika radost. Kako sam sretan što si u mnogočemu slična svojoj majci! Nikada nemoj zaboraviti da sam te uvijek volio. Laku noć, Maria, laku noć.

Laku noć, Vilko. Ti si bio blagoslov u našem domu. Ljubio si Boga, kojega sam i ja ljubio. Kako sam zahvalan za to! Laku noć, Vilko, laku noć! 

Laku noć, Alice. Tvoj dolazak u našu obitelj bio je kao dolazak zore. Ti si nam bila pjesma radosti i zraka svjetlosti. Kada si prije kratkoga vremena predala svoj život Kristu, moje srce pjevalo je od radosti. Laku noć kćeri moja, laku noć!

Sljedeći je bio Karlo. On je pao pod utjecaj zla i strašno je razočarao oca i majku. Umirući čovjek ga je preskočio i počeo govoriti najmlađem djetetu, lijepoj maloj djevojčici.

Onda je rekao svom najstarijem sinu ZBOGOM KARLO. Tvoja majka i ja dali smo ti sve kao i ostaloj djeci. Ako je postajala ikakva razlika, to je onda bila tvoja krivica. Išao si širokim putem i nisi slijedio Isusov poziv. Ali ja sam te uvijek ljubio i još te ljubim. Bog to zna. Zbogom Karlo, zbogom!

Jecajući, Karlo prihvati očevu ruku i upita: “Oče, zašto si svima rekao laku noć, a meni zbogom?“
Ostale ću opet vidjeti ujutro. Hoću li i tebe vidjeti u slavi, za to mi Božja riječ ne daje nikakvo uzdanje.
Stoga zbogom!

Sin je zajecao, pao je na koljena pred postelju svoga umirućega oca i zavapio Bogu za oproštenje grijeha. Karlo, misliš li ti ozbiljno? – upitao je otac. Bog zna da mislim ozbiljno – odgovorio je potišteno sin. Onda će te Bog uslišati i spasiti, Karlo! Sada i tebi mogu reći laku noć! Kako sam zahvalan Bogu na tome! Laku noć, laku noć, sine! To su bile posljednje riječi umirućega oca.

Karlo je je promijenio svoj život i sada čeka kada će ponovno čuti glas svoga oca: Dobro jutro, Karlo. Radujem se da je noć prošla i dan nastao. Nije li to veliki i radostan dan?
Dobro jutro, Karlo, dobro jutro!  


Zbogom laku noć ili dobro jutro – pps o vjeri u vječni život

Jednog pobožnog čovjeka pregazio je automobil, opraštajući se od svoje obitelji pokazuje koliko je imao veliku kršćansku nadu u vječni život.

Please wait...