Odnosite se s poštovanjem prema ljudima – priča iz života

ODNOSITE SE S POŠTOVANJEM PREMA LJUDIMA
priča iz života

Djevojka je radila u velikoj tvornici mesa. Jednog dana po završetku smjene otišla je u hladnjaču nešto provjeriti. U trenutku nepažnje vrata hladnjače su se zatvorila i ona je ostala zarobljena.

Lupala je i dozivala pomoć ali ju nitko nije čuo jer su skoro svi otišli kućama, a i hladnjača je bila izolirana i teško bi je tko čuo da je bio i u blizini. Obuzeo ju je užas jer je znala da nitko do jutra neće otvoriti hladnjaču.
Nakon nekoliko sati bila je gotovo zamrznuta i opraštala se od života. Ali u jednom trenutku vrata je otvorio noćni čuvar i izvukao je iz hladnjače. Kad je kasnije pitala čuvara zašto je došao do hladnjače i otvorio vrata iako to nikad ne radi u noćnoj smjeni on je objasnio: „Radim ovdje već 35 godina. Na desetine zaposlenih svakog dana izlaze i ulaze, ali ti si jedna od rijetkih koja me svako jutro i svaku večer pozdravi. Mnogi me tretiraju kao da ne postojim. Danas kada si došla rekla si mi „Dobro jutro, kako ste“ i nasmijala se. Ali nakon tvog radnog vremena shvatio sam da nisam čuo „Doviđenja, vidimo se sutra“. Te riječi me uvijek podsjete da sam osoba. Znao sam da nešto nije u redu i zato sam krenuo u potragu po tvornici. Tako sam te našao.
POUKA: Odnosite se prema ljudima s poštovanjem. Cijenite ljude i budite ljubazni sa svima jer svaki čovjek je Božje stvorenje jednaka dostojanstva kao i vi.

tekst prilagođen za potrebe ovih stranica sa: recepti za 10

Please wait...