Neodgovorni liječnik – potresna poučna priča pps

Jednog su liječnika pozvali da hitno dođe u bolnicu operirati bolesnog dječaka.

Došao je žurno; odmah na ulazu zaogrnuo se kirurškim ogrtačem i uputio ravno u salu za operacije. U hodniku ispred sale zatekao je bijesna dječakovog oca. Čim je čovjek vidio liječnika, počeo se derati na njega: “Zašto vam je trebalo toliko dugo?! Zar ne znate da je život moga sina u opasnosti?! Gdje vam je osjećaj odgovornosti? Kakav ste vi liječnik???”

„Čim sam dobio poziv uputio sam se u bolnicu. Nisam mogao brže stići. A sada bih vas zamolio da se smirite kako bih mogao u miru obaviti svoj posao” rekao je liječnik.

“Da se smirim?! Ja da se smirim?! A što da je vaš sin u toj prostoriji sada, biste li se vi smirili??
Da vaš sin umire, kako biste se vi ponašali???”  bijesno je uzvratio otac.

Operacija je dugo trajala. Liječnik je nakon nekoliko sati izašao s riječima: “Hvala Bogu, vaš sin je izvan životne opasnosti!”

Ne čekajući reakciju dječakova oca, liječnik je izjurio iz bolnice govoreći: “Ako imate pitanja, obratite se sestri.”

“Zašto je ovaj liječnik ovako arogantan??!! Nije mogao pričekati ni minutu da ga upitam za stanje svoga djeteta!?!” pitao je otac čim je ugledao medicinsku sestru.

Sestra mu je odgovorila: ”Njegov sin je prekjučer poginuo. Bio je na pokopu kad sam ga pozvala radi hitne operacije vašeg.”

Ne sudi drugoga dok u njegovim cipelama nisi barem pola sata hodao njegovim putem.

autor nepoznat


Neodgovorni liječnik – poučna priča u pps-u

Jedan je liječnik pozvan hitno u bolnicu kako bi operirao teško bolesnog dječaka. Stigao je žurno i odmah krenuo prema sali za operacije. Otac djeteta, bijesan, verbalno je napao liječnika.
Nakon nekoliko sati liječnik je izašao iz sale s riječima: Vaš sin je izvan životne opasnosti. Za dodatna pitanja obratite se sestri. …

Please wait...