Većina može misliti krivo – zanimljiva priča

– Ljudi su rekli da bi Christopher Columbo mogao odjedriti preko ruba Zemlje i strovaliti se, ali on je 1492.godine otkrio novi svijet – Ameriku.

-Svjetina je ismijavala braću Wright zbog njihova pokušaja da naprave letjelicu, ali 1903.g.poletjeli su.

Alberta Einsteina su njegovi učitelji procijenili kao “izgubljen slučaj”, ali on je postao najslavniji znanstvenik 20. stoljeća.

– Glazbenici i kritičari prezirali su Richarda Wagnera i njegovu glazbu, a ipak su njegove kompozicije preobrazile glazbeni svijet.

George Westinghouse ismijan je kao bedak jer je rekao da želi vlak kočiti zrakom, a danas se njegove kočnice sa stlačenim zrakom primjenjuju u cijelom svijetu.

Ignatz Semmelweis otkrio je uzrok zbog kojeg je toliko mladih majki umiralo od babinje groznice. Razvio je jednostavne, ali uspješne protuzarazne mjere koje su prihvatili samo malobrojni kolege, a ipak je učestalost smrtnosti bitno smanjena zahvaljujući njegovim istraživačkim načelima.

Možda si baš ti danas živ zahvaljujući tome, ili tvoja mama! Smješkamo se, a ponekad smo i potreseni time koliko je puta većina u krivu, u zabludi. Ili samo stresamo glavom suočeni s nesposobnošću većine da prihvati novo i drugačije. Ipak – griješiti je najozbiljniji problem onda kad se radi o našem odnosu prema Bogu – Stvoritelju. Previše je toga na kocki. Zašto? Zato jer smo ti i ja pogriješili i sagriješili protiv Boga i ljudi, i zaslužujemo pravedan Božji sud. Njegova je riječ, kako kaže Biblija, “…plaća za grijeh je smrt”, vječna odvojenost od Boga. Ipak, Bog nam nudi vječni život po Isusu Kristu našem Gospodinu: “Jer Bog je tako ljubio svijet da je dao svog jedinorođenog Sina da ne pogine ni jedan koji u njega vjeruje, nego da ima vječni život.” U MNOGOME MOŽEŠ POGRIJEŠITI, ALI NE USUĐUJ SE KRIVO PROSUĐIVATI ISUSA KRISTA! Ovakav kakav si, možeš biti spašen vjerom. Grijesi ti se mogu oprostiti i mir Božji može ispuniti tvoj život!

“…onima koji ga prihvatiše, dade da postanu djeca Božja, onima što povjeruju u Njegovo ime…”

Što ili koga želiš odabrati – ljudsku većinu ili Isusa, Božjeg Sina?

kršćanin

preuzeto s palotinci.hr

Please wait...