Sveti Ante pomozi mi da pronađem… i druge molitve sv. Anti

Sv. Antun je u svijetu poznat također kao svetac koji pomaže da se pronađu izgubljene stvari. Od predmeta svakidašnjega života do važnih dokumenata, čak i do same vjere. 

molitva za izgubljeno:

Slavni sv. Antune, ti si vršio božansku moć da se nađe ono što je izgubljeno. Pomozi mi da opet nađem Božju milost, i daj da postanem revan u služenju Bogu i u krjeposnom življenju. Daj mi da nađem što sam izgubio, tako da mi pokažeš prisutnost tvoje dobrote.

(Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu)

Pomolimo se:
Sveti Antune, slavni slugo Božji, glasovit po svojim zaslugama i velikim čudesima, pomozi nam da pronađemo izgubljene stvari; pruži nam svoju pomoć u kušnji; prosvijetli našu pamet u traženju Božje volje. Pomozi nam da ponovno nađemo milosni život koji je naš grijeh uništio i vodi nas do posjedovanja slave koju nam je obećao Spasitelj. To te molimo po Kristu, našemu Gospodinu.

Amen.


Molitva učenika ili studenta svetom Anti

Sveti Ante! U svome si se životu proslavio učenošću i mudrošću i bio velik prijatelj učenika i studenata. Ti znaš od kolike je za mene važnosti moj studij i kolik trud od mene zahtijeva! Zato mi isprosi čvrstu volju da mu se ustrajno posvetim, bistru pamet da uspješno u njemu napredujem i dobro pamćenje da lakše svladavam studijske teškoće.
Neka mi škola bude ozbiljna priprema za život. Po tvom primjeru želim i ja, uz ljudsko znanje i mudrost, sve bolje upoznati Isusa Krista i njegovu Radosnu vijest.
O dragi Sveče, daj da mogu uspješno nastaviti svoj studij, sretno položiti sve ispite i spreman poći u život na korist društvu i Crkvi. Amen.


Molitva sv. Anti za kršćanski život

Sv. Ante, uzoru velike svetosti, pomozi mi da živim pravim kršćanskim životom, vjeran milosti i obećanjima svoga krštenja.
Ti dobro znaš kolike me poteškoće i pogibli okružuju. Jačaj me da ih požrtvovno svladavam i da uvijek spremno svjedočim svoju vjeru. Isprosi mi da Boga ljubim iznad svega i da trajno prihvaćam njegovu svetu volju – i onda kada to od mene zahtijeva žrtvu i odricanje. Daj mi da iskreno i velikodušno ljubim i svoju braću, da se nikada ne zatvorim u sebe već da služim svomu bližnjemu, da tješim žalosne i pritječem u pomoć siromašnima.
Zagovaraj me i jačaj svojim primjerom kako bih mogao živjeti i umrijeti u milosti i prijateljstvu Božjem. Amen.


Svakodnevna molitva svetom Anti

Svemogući vječni Bože,

ti si u svetom Anti dao svome narodu znamenitoga propovjednika Radosne vijesti i moćnoga zagovornika u svim potrebama.

Daj nam, molimo te, da nasljedujemo primjer njegova života i u kušnjama osjetimo pomoć tvoga milosrđa.

A ti, dobri sveti Ante, koji si pritjecao u pomoć u nevoljama, tješio u žalostima i izbavljao u nevoljama, budi i nama svakodnevno u pomoći u svim potrebama.

Izmoli nam milost da s Isusom strpljivo nosimo svoj križ, kako bismo mogli uživati radost vječne domovine s Kristom, našim Gospodinom, koji živi i vlada u vijeke vjekova.

Amen.

Please wait...