Kako izabrati bračnog druga?

DJEVOJKE

Već početkom srednje škole o ovom problemu intenzivno počnite razmišljati, jer već do mature bit ćete “stare frajle”. Knjige i druge obveze ostavite po strani. Roditelje izludite nepristojnim oblačenjem i ponašanjem. Zašto biste imale razumijevanja i slušale te siromašne proletere na rubu egzistencije? Njihovo poštenje dalo im je samo siromaštvo.

Sve dobro proračunajte i ispitajte! Provjerite ima li vaš izabranik dovoljno novaca i gdje se odijeva, jer je danas jasno da snobovi drmaju ovim svijetom. I automobil može odigrati presudnu ulogu u izboru bračnog druga. Zamislite, kako bi to bilo jadno da jedino vi u susjedstvu vozite staru “škodu”!

Ako naiđete na snoba i bogataša, ne okrećite mu leđa. Posebno ako su mu roditelji bankari, lokalni političari ili tajkuni. Vaša škola nije tada ni slučajno važna.

Danas postoje kanali kako se lažiraju ispiti i diplome. Udajte se, osigurajte sebi muža. Nije važno ako vam tada djeca budu rasla bez vjerskog odgoja. Važno je da krštenje bude svečano. Danas se to ionako ne obavlja tajno. Muža nikada ne pitajte za vjeru i ne spominjite obiteljsku molitvu. Mogao bi se naljutiti. Važna je kuća, vikendica, skijanje, tenis… Dobro je ako su djeca kod bake. Valjda će naučiti barem “Oče naš”.
Kad vam dođe teško i kad se osvjestite, bit će kasno. Stoga, plačite u samoći da vas nitko ne vidi. Važno je da vam susjedi zavide na sreći i bogatstvu.

MLADIĆI

Nemojte se ničim opterećivati. Budite muškarčine. Što vas briga za djevojke koje nisu vaše sestre! Ako vam naivne jadnice vjeruju, niste vi krivi. Kao da je teško nekome slagati i reći da ga voliš. Baš vas briga što možete nekoga upropastiti za cijeli život. Bitan je provod! Muškarcima je sve dopušteno. Na koncu, i očevi vas tako odgajaju. Kamo god kreneš sve neki macho tipovi. Vi ne želite vidjeti da je mnogo toga laž i liječenje savjesti. Zašto pokvarenjaci ne bi i vas uronuli u lovu i blato? Nemojte ni trepnuti pred vulgarnostima, jer vi ste već (kao!) to prošli. Vama ne smeta šesta Božja zapovijed. Provodite se…

Glumite da ste sretni i da vam je dobro. Potražite ženu koja vam odgovara u svakom pogledu. Neka bude obavezno lijepa da vam društvo zavidi na “dekorativnoj” ženi. Forsirajte njeno nekulturno odijevanje. Neka drugi vide što vi imate. Roditelji vam po protokolu moraju najaviti posjetu, da gospođa kupi gotova jela i kolače. Izbijte joj svaki stid iz glave. Kupujte najskuplju odjeću i šminku. Ne vodite brigu o njenim prošlim vezama. Ni vaša odabranica se ne brine što vi niste samo njeni!

Provodite se! Nemojte propustiti ni jednu priliku! Možda jednog dana ipak primjetite vlastiti jad i bijedu?!!!

(iz MI – list mladih)

 

Please wait...