Pogreb Zdravog Razuma

POGREB ZDRAVOG RAZUMA

Danas žalimo za odlaskom voljenog prijatelja ZDRAVOG RAZUMA koji je bio s nama tolike godine. Nitko točno ne zna koliko je bio star s obzirom na to da je njegov rodni list davno zagubljen u birokratskoj ladici.

On će biti zapamćen po tome što se držao dragocjenih lekcija:
– Znati kad se skloniti s kiše,
– Zašto onaj tko rano rani dvije sreće grabi,
– Život nije uvijek fer,
– Možda sam ja kriv…

Zdrav Razum je živio po jednostavnim ekonomskim pravilima: Ne troši više nego što zarađuješ i provjerenim strategijama: Odrasli, ne djeca, upravljaju.

– Njegovo zdravlje je počelo naglo propadati kada su uvedene dobro zamišljene, ali teške regulative. Izvještaji o: 6-godišnjem dječaku optuženom za seksualno uznemiravanje zato što je poljubio djevojčicu, o Učitelju koji je otpušten, jer je kaznio neodgojenog učenika su pogoršali njegovo stanje.

– Zdrav Razum izgubio je tlo pod nogama kad su roditelji napali nastavnike, jer rade posao koji su oni propustili učiniti u discipliniranju njihove neodgojene djece.

– Propao je još više kad su škole morale dobiti roditeljski pristanak da bi djeci dali losion za sunčanje ili aspirin, ali nisu smjeli obavijestiti roditelje ako je učenica trudna i želi abortirati.

– Zdrav razum je izgubio želju za životom od kako je Crkva postala biznis, a kriminalci počeli dobivati bolji tretman od svojih žrtava.

– Zdrav Razum je prebijen otkad se niste mogli braniti od provalnika u vlastitom stanu i provalnik vas je mogao tužiti za napad.

– Zdrav Razum se konačno odrekao želje za životom kad je jedna žena propustila shvatiti da je kava koja se puši vruća, prolila je u krilo i dobila ogromnu odštetu.

Zdrav Razum će biti ispraćen od njegovih roditelja Istine i Povjerenja, od njegove supruge Diskrecije, od njegove kćeri Odgovornosti i njegovog sina Logike.

Iza njega ostaju njegova 4 polubrata:

– Znam svoja prava,
– Hoću odmah,
– Netko drugi je kriv i
– Ja sam uvijek žrtva.

Pogrebu nije nazočilo puno ljudi, jer je tek mali broj shvatilo da je otišao…

autor nepoznat

Please wait...