Planovi – priča za razmišljanje

Mladić i djevojka stajali su naslonjeni na zaštitnu ogradu luksuznog broda. Bili su nježno zagrljeni. Upravo su se vjenčali i krenuli na medeni mjesec. Razgovarali su o ljubavi i nježnosti koja ih je ispunjavala te planirali svijetlu budućnost. Mladić je govorio: »Moj posao ima dobre izglede, vjerujem da ćemo se uskoro moći preseliti u veći stan. Za osam ili devet godina bit ću svoj čovjek. Bit ćemo sretni, vidjet ćeš.« Mlada žena je govorila: »Da, djecu ćemo dati u neku bolju školu, priuštiti ćemo im bezbrižno djetinjstvo.«
Poljubili su se i brod je krenuo. Na jednom čamcu za spašavanje, koji je visio sa strane, bilo je napisano ime broda: TITANIC.

Bivši novinar i televizijski komentator John Chancellor spremao se u zasluženu mirovinu kad su mu liječnici otkrili rak na želucu. Bolest je probudila uobičajenu grižnju savjesti: pušenje, piće, drugi poroci? Možda se nisam dovoljno brinuo za zdravlje? U obitelji nitko nije bolovao, zašto baš ja?

Zapisao je: “Rak vas podsjeća da smo za život povezani vrlo tankom niti. Negdje sam pročitao: Želite li nasmijati Boga? Pričajte Mu o svojim planovima.”

Bruno Ferrero “Život je sve što imamo”

Please wait...