Izabrani – poučna priča

Dječak koji je živio sa svojim roditeljima dobio je “brata”. Kako njegovi roditelji više nisu mogli imati djece odlučili su otići u dom za napuštenu djecu i usvojiti jedno dijete čime bi i sebi i njemu uljepšali život. Tako su i učinili. Jednog su dana sjeli u automobil i krenuli u dom. Od mnoge djece izabrali su dječaka izrazito lijepog lica kratke crne kose. Bio je to dječačić star tek nekoliko mjeseci.

Njihov sin je dobio brata i brinuo se za njega, igrao se s njim, dijelio sve s njim…
Dani su prolazili. I godine su prolazile…

Jednog dana dva brata su se upustila u ozbiljnu raspravu.

Stariji sin je rekao svome posvojenu bratu: “Znaš, mene moji roditelji ipak više vole od tebe, ja sam doista njihov pravi sin, mene je moja mama rodila i zato me sigurno više voli nego tebe. Tko zna čiji si ti sin, čije si ti dijete?!”

Njegov brat ga je pogledao i nakon kraće stanke rekao: “Znaš kada su tvoji roditelji došli u dom za napuštenu djecu, od svih klinaca koji su tamo bili oni su baš izabrali mene. Tebe dragi moj brate oni nisu mogli izabrati, ti si se jednostavno rodio i takvog su te morali prihvatiti. Mene su izabrali. Mogli su uzeti bilo koje dijete koje je ležalo u krevetiću pored mene, ali ne, oni su izabrali baš mene”.

Time je njihov razgovor završio.

A Bog je od mnogih ljudi na ovoj zemlji izabrao tebe i mene, izabrao je nas da mu služimo i da radimo za njega. Sviđalo mu se i tvoje i moje lice, dopala mu se naša kosa…

Bog je izabrao tebe i mene i upravo zbog toga nas toliko voli i ima strpljenja s nama.

Bog je izabrao tebe, Bog je izabrao mene…

BOG NAS JE IZABRAO!!!

Please wait...