Deset obiteljskih blaženstava

I. BLAGO OBITELJI u kojoj se svi članovi okupljaju na ZAJEDNIČKU MOLITVU, jer će u njoj prebivati GOSPODIN.

II. BLAGO OBITELJI koja SVETKUJE DAN GOSPODNJI, i gdje svi idu na sv. MISU, te često na ispovijed i pričest, jer će njeni članovi biti pozvani na NEBESKU GOZBU!

III. BLAGO OBITELJI čiji se članovi čuvaju grešnih zabava, lošeg društva i pijanstva, jer će u toj obitelji vladati KRŠĆANSKO VESELJE!

IV. BLAGO OBITELJI u kojoj se djeca rađaju, te u kojoj se svako začeto dijete prima kao Božji dar, jer će ta obitelj imati BUDUĆNOST i bit će KAO KUĆA SAZIDANA NA ČVRSTOJ STIJENI!

V. BLAGO OBITELJI u kojoj nema psovke i kletve, ružnih riječi i svađe, loših knjiga i časopisa, gdje se ne gledaju filmovi koji loše utječu na ljudsku psihu, jer će ta obitelj biti BOŽJA TVRĐAVA NA ZEMLJI!

VI. BLAGO OBITELJI u kojoj djeca i mladež redovno pohađaju vjeronauk, čitaju vjerske knjige i novine, ne kreću se na sumnjivim mjestima, jer će ta obitelj biti DUHOM ZDRAVA I U ŽIVOTU SRETNA!

VII. BLAGO OBITELJI u kojoj roditelji imaju utjehu i sreću u dobroj i poslušnoj djeci, a djeca primjer vjerskog života i straha Božjeg u kršćanskim roditeljima, jer će ta obitelj biti OAZA NEBA NA ZEMLJI!

VIII. BLAGO OBITELJI u kojoj na vrijeme pozovu svećenika k bolesniku, jer će mu bolest biti olakšana, a u slučaju smrti – smrt blagoslovljena!

IX. BLAGO OBITELJI u kojoj nema rasipništva i oholosti života, u kojoj djeca i mladež uči i radi – a ne ljenčare, u kojoj se živi čisto i skromno, jer takvoj obitelji Bog daje ČISTU I MIRNU SAVJEST!

X. BLAGO OBITELJI u kojoj svi članovi žive i rade u jedinoj nam i od Boga blagoslovljenoj domovini naših slavnih pređa, te u kojoj nitko ne boluje od želje za napuštanjem Domovine i životom u tuđini!

tekst preuzet sa www.sveti-nikola-cilipi.hr

Please wait...