Deset čuda Ivana Pavla II.

Deset čuda Ivana Pavla

1. ANGELA BARONNI iz Kanade susrela se s Ivanom Pavlom II. 2002. godine. Bolovala je od karcinoma koštane srži. Papa je molio nad njom, položio ruku na njezinu glavu i učinio znak križa. Ustala je iz kolica, a njen liječnik potvrdio je da je potpuno zdrava.

2. JOHN PAUL LIEO imao je šest godina u trenutku smrti pape Wojtyłe. Roditelji malog Johna nisu mogli imati djece. Gospođa Lieo imaa je tri puta spontan pobačaj. Odlučili su ići u Rim na audijenciju kod pape. Johnova majka Svetom je Ocu opisala svoj problem. Papa joj je tada rekao da će imati sinčića. Potom je napravio znak križa. Gospođa Lieo je rodila Johna Paula.

3. EMIL BARBAR rodio se s moždanom paralizom. Liječnici su roditelje upozorili da će dječak cijeli život biti vezan za kolica. Majka ga je povela u Rim. Bili su u grupi ljudi s posebnim potrebama na Trgu svetog Petra. Vidjevši papu, Emil je povikao: “Pogledajte ovamo!” Papa ga je uhvatio za glavu i poljubio te rekao neka posjete Lourdes. Majka i sin otputovali su u francusko svetište. Nakon povratka kući Emil je prohodao.

4. KARDINAL FRANCESCO MARCHISANO, arhiprezbiter bazilike svetog Petra povjerio je kako je jednom davno izgubio glas, a zatim mu se glas uz papinu pomoć vratio. Ivan Pavao II. dodirnuo mu je grlo, a kardinal je progovorio.

5. MARY MULLIGAN 1979. godine sa svojom bolesnom kćeri čekala je dolazak Svetog Oca u Irsku. Djevojčica je imala bolesne bubrege, a liječnici su tvrdili da će umrijeti. Roditelji su stali u red i, ugledavši papu, pokazali su mu djevojčicu. Sveti Otac ju je pogladio. Djevojčica je ubrzo ozdravila.

6. TIBOR ULJACKI iz Bratislave u Slovačkoj zamolio je papu u rujnu 2003. na audijenciji da moli za ozdravljenje njegove dvanaestogodišnje djevojčice oboljele od leukemije. Poslije nekog vremena djevojčica je ozdravila.

7. HERON BADILLO iz Meksika imao je pet godina kad se susreo s Ivanom Pavlom II. Bolovao je od leukemije. U velikoj gužvi papa je poljubio dječaka bez kose. Nakon nekoliko mjeseci dječak je ozdravio.

8. IVETTE SANCHEZ vidjela je da u banci u kojoj radi nedostaje 200.000 dolara. Obavijestila je nadređene. Direktor je naredio istragu, a Ivette je počela moliti molitvu Ivana Pavla II. da ne ostane bez posla. Sutradan je sav novac bio u blagajni.

9. KEY KELLY iz Liverpoola dobila je zloćudni tumor dojke. U ožujku 1979. susrela se s papom. Kad se vratila kući, karcinom i metastaze su nestali.

10. STELLA MATUTINA DE OLICERA P. CRUZ iz Brazila svjedoči o tome kako je poslije papine smrti molila za ozdravljenje sina Eduarda od narkomanske ovisnosti. Eduardo se ubrzo uspio riješiti ovisnosti o drogama.

izvor: Darko Pavičić www.vecernji.hr

Please wait...