Božić blagdan povezanosti

Uvijek su me veze fascinirale. Kao nikada prije u povijesti, mi smo neobično dobro povezani. U svakom džepu je telefon, a tko bi i nabrojio ostala pomagala koja ljudima pomažu održavati veze…

Ali uza sve to čini mi se da ljudi gube stvarnu povezanost sa svijetom oko sebe i da im snaga trenutka izmiče. Naši životi su sve brži, obveze sve veće, planovi sve kompliciraniji i tako odlazimo sve dalje od sebe.

Božić je blagdan povezanosti. Bog se povezao s nama, a mi jedni s drugima. Bog i mi dijelimo istu sudbinu! Upućenost čovjeka na svijet oko sebe je bezuvjetna.

Ali sve naše veze ovise o tome koliko smo povezani sa svojim izvorom, s izvorom koji nas o Božiću podsjeća kako je važno osjećati dubinu veze s ljudima, prirodom i svim živim oko sebe.

Stoga ovog Božića obnovite svoje veze. Stvorite nove! Veselite se trenutcima umjesto planovima; ljudima umjesto stvarima. Božić je blagdan povezanosti.

Dijelimo darove, molimo zajedno i osjećajmo da pripadamo stvarnosti koja nadilazi našu tjelesnu dimenziju. Budimo poveznica jedni drugih!

autor nepoznat

Please wait...